14:30

Gimo IF FK F01

Referat: Bälinge IF F01 - Gimo IF FK F01

En underbar söndagseftermiddag och en underbar match att se på från sidan.
Hela laget var enormt taggade innan match och när domaren blåser igång matchen så var det full fart från första stund.

Hela laget presterar på topp och Gimo som motståndare hade inte mycket att säga till om i första halvlek.
Första målet kommer från en av flera fina hörnor i första halvlek där Julia är starkast och vill mest och forcerar in 1-0.
Ett hörnmål längtar vi ledare efter men det skall komma mer...

Tyvärr så kvitterar Gimo till 1-1 efter ett olyckligt självmål. Dock så replikerar Bälinge snabbt och flera fina passningar på högersidan resulterar i en fristående Julia som säkert slår in 2-1 som står sig halvleken ut. Detta mål är frukten av ett säkert passningsspel där bollen från inspark spelas från Joanna till Selma så slår en fin passning till Amanda som väl avvägt slår en genomskärare igenom försvaret till en djupledslöpande Julia som står för en fin löpning. Allt som allt så tar det cirka 10 sekunder från liggande boll tills bollen passerar mållinjen.

Hörnor nämndes och 3-1 målet håller nästintill världsklass. En hörna från höger där Nellie slår en perfekt hörna ut mot straffområdeslinjen där Julia möter på volley och bollen borrar in sig bakom Gimos målvakt. Sällan har vi inom flickfotbolll skådat ett sådant klassmål. Men träning ger färdighet och vi hoppas på fler liknande mål i framtiden.

Spelet försämras något i andra halvlek men Gimo är aldrig riktigt nära.
Dock sker en reducering i slutminuten efter en strulig hörna från Gimo och direkt efter reduceringsmålet så blåser domaren i visselpipan. Slutresultat skrivs till hemmaseger 3-2.

Gimo skall ha all eloge för deras fotboll där passningsspelet främjas men idag var Bälinge det starkare laget och tar välförtjänt 3 nya friska poäng. Alla bör nämnas efter en väl genomförd insats men framför allt så lyfter vi fram ett nytt hattrick. Ett nytt namn i kolumnen för hattrick och vi hoppas på fler nya namn i denna kolumn.

Ny match i veckan och vi ledare hoppas och ser fram emot samma fina fotboll.